O oleju rzepakowym
Jak odróżnić olej rzepakowy nierafinowany od oleju rafinowanego? Czy istnieją między nimi jakiekolwiek różnice w zakresie wyglądu i kulinarnego zastosowania? Szczegóły poznasz w naszym dzisiejszym wpisie
Jak odróżnić olej rzepakowy nierafinowany od oleju rafinowanego? Czy istnieją między nimi jakiekolwiek różnice w zakresie wyglądu i kulinarnego zastosowania? Szczegóły poznasz w naszym dzisiejszym wpisie
Jak polubić aktywność fizyczną, gdy coraz więcej z nas prowadzi siedzący tryb życia? Zacznij od treningu Body & Mind, który oprócz poprawy kondycji fizycznej skupia się również na odprężeniu ciała i zrelaksowaniu ducha
Ciasto z rabarbarem i białą czekoladą to propozycja, która łączy w sobie wyraziste smaki – kwaśny smak rabarbaru i słodki smak białej czekolady z delikatną nutą pomarańczy
Samopsza to jedna z pierwszych odmian pszenicy uprawianych przez człowieka. Przez wiele lat niezbyt popularna, dziś zaczyna cieszyć się coraz większym zainteresowaniem producentów i konsumentów. Czy zostanie z nami na dłużej?
To co jemy, w jaki sposób się odżywiamy i jakich wyborów żywieniowych dokonujemy robimy głównie z myślą o sobie – jemy produkty ekologiczne, wegańskie, odchudzające, dla sportowców, kupujemy to co nam smakuje albo zamawiamy obiady z cateringu jeżeli nie mamy czasu gotować, a chcemy zjeść zdrowe i smaczne posiłki. Ale czy tak naprawdę to co…
Dowiedz się więcej
O roli szkoły i rodziców w kształtowaniu postaw prozdrowotnych dzieci i młodzieży, a także o smakowaniu i gotowaniu już od najmłodszych lat
Czy rozmowa pacjenta z dietetykiem może być skuteczna? Czy konsultacje z dietetykiem mogą prowadzić do trwałej zmiany modelu odżywiania? Przeczytaj nasz artykuł o sztuce komunikacji w gabinecie dietetyka.
Nasiona fasoli moong, jak również pozostałych nasion roślin strączkowych są produktami, które dostarczają wielu bezcennych dla nas substancji odżywczych. Poznaj ich smak i odkryj prozdrowotne właściwości.