Otyłość a motywacja
Tyjemy, ponieważ jesteśmy nieszczęśliwi czy jesteśmy nieszczęśliwi ponieważ tyjemy? A może dieta i nasz wygląd w ogóle nie mają znaczenia i nie wpływają na nasze poczucie własnej wartości?
Tyjemy, ponieważ jesteśmy nieszczęśliwi czy jesteśmy nieszczęśliwi ponieważ tyjemy? A może dieta i nasz wygląd w ogóle nie mają znaczenia i nie wpływają na nasze poczucie własnej wartości?
Możesz poczuć smak i aromat Indii przygotowując pyszną, rozgrzewającą indyjską herbatę, bazującą na liściach czarnej herbaty Assam, mleku i przyprawach. Wypróbuj nasz przepis krok po kroku
Czy stosując dietę wegetariańską odżywiamy się zdrowo? Czy jest dla nas bezpieczna? Czy możemy proponować ją zarówno dzieciom jak i dorosłym? Przedstawiamy najważniejsze aspekty zdrowotne dla osób myślących o wegetariańskim modelu żywienia.
Popularny w Azji, mniej znany w Polsce, może stanowić ciekawą propozycję jako środek słodzący dzięki swojemu wyrazistemu smakowi. Nuty karmelu, cytryny i miodu w nim zawarte nadają potrawom i napojom wyjątkowy charakter.
Czy słodycze mogą być dietetyczne i pomagać w odchudzaniu? Jakie znaczenie mają składniki znajdujące się w słodyczach dla utrzymania dobrego stanu zdrowia? Domowe słodycze to wybór najlepszej jakości w najzdrowszej formie
Jakie są korzyści i jakie są negatywne skutki stosowania diety ketogenicznej? Czy jest bezpieczna w dłuższym okresie czasu i czy jest skuteczna? Przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się więcej.
Przepis na zaskakujące połączenia smakowe, niesamowite tekstury i wyjątkowe aromaty. Na niezapomniane i pyszne pieczywo.
Czy wybierając produkty najdroższe wybieramy żywność najlepszą dla naszego zdrowia? Czy skład żywności powinien mieć dla nas jakiekolwiek znaczenie? Obudź w sobie ciekawość smakosza i odkryj prawdziwą jakość żywności.
Kimchi, tempeh, jogurt naturalny, rejuvelac, miso, kapusta kiszona, zakwas buraczany – co je łączy? Bakterie. A dokładnie bakterie probiotyczne. Najczęściej są to bakterie fermentacji mlekowej. W wyniku reakcji z cukrami prostymi lub skrobią znajdującą się w żywności wytwarzają one kwas mlekowy. Dzięki czemu, spożywając te produkty wyczuwamy ich charakterystyczny kwaśny smak. Fermentacja to naturalny proces,…
Dowiedz się więcej
Śniadanie. Czy to najważniejszy posiłek dnia? Czy unikanie śniadań jest korzystne dla naszego zdrowia? Jak przygotować najlepsze śniadanie?